Наши военни лекари заминават на мисия в Мали


Наши военни лекари заминават на мисия в Мали
19 Ноември 2018, Понеделник


Пазете се. Пожелавам ви успешна мисия и да се върнете живи и здрави, им пожела началникът на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски

Автор: Янко Крумов

Четиричленен екип от медици от Военномедицинска академия (ВМА) замина за Мали, където ще участва в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност. Поредният екип ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на мисията в столицата Бамако.

Продължителността на мисията е 4 месеца, а смяната на екипите става на ротационен принцип. Нашите специалисти участват в нея за 19-и път от 2013 г. насам.

„Пазете се. Пожелавам ви успешна мисия и да се върнете живи и здрави” - това им пожела началникът на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. Той им даде насоки и съвети за престоя им зад граница, като се позова на личния си опит от няколко мисии.

Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки