Марк Зукърбърг с прозрения за езика на омразата във Фейсбук. Вижте какво е решил да прави


Марк Зукърбърг с прозрения за езика на омразата във Фейсбук. Вижте какво е решил да прави
17 Ноември 2018, Събота


Според него проблемите идват и от това, че хората са склонни към по-сензационно съдържание, което "не е здравословен или цивилизовани начин на изразяване"

Автор: Десант

Социалната мрежа Facebook обяви, че ще създаде независим орган, който да приема обаждания, свързани с неподходящо съдържание.

"Стигнах до заключението, че не трябва да взимаме толкова много решения относно свободното изразяване и безопасност сами", сподели създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг на специален брифинг.

Независимият орган ще се задейства през следващата година и ще бъде в ролята на "съдия" за съдържанието във Facebook.

"Напредвахме в това да спрем омразата, заяждането и терористични заплахи към нашата мрежа", допълни Зукърбърг.

"Всичко е въпрос на намиране на правилния баланс между това да дадеш трибуна за изразяване на хората и да осигуриш на потребителите сигурност", каза още той.

Според него проблемите идват и от това, че хората са склонни към по-сензационно съдържание, което "не е здравословен или цивилизовани начин на изразяване".

"Наблюдаваме подобно нещо в новините по кабелните телевизии и по таблоидите", заяви той.

Относно заяждането, то крие по-особени проблеми за Facebook, тъй като може да бъде субективно – закачка в поста може да бъде възприета по-погрешен начин, а именно като език на омразата.

"Все по-често успяваме да уловим съдържание, в което присъства езика на омразата, преди някой да го докладва, в частност насилието и изображенията в социалната мрежа", споделиха от Фейсбук.

"Все още обаче има места, в които трябва да свършим доста работа", признаха от мрежата.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
направо състезание
18.11.2018 08:03:28
0
0
Социалните мрежи са пълнят с изображения, които не интересуват потребителите. Освен това - те не се ползват с цел изображения - освен, когато става въпрос за образователни, художествени цели. Т.е. архитектура, картини, история, инженерни ....Понеже в България - няма къде да ги видиш или наситиш средата, както е в Европа - пространства без тоталитарно (или друго казано!) наследство.... Ако те интересуват - ще си купиш специализирано издание или отидеш на съответния специализиран сайт, Като в Специализиран магазин.... Абсолютно е прав Марк Зукърбъргър. Относно медиите, тв - същото. Това че говориш глупости, правиш студиото еди как си - не означава, че си станал по-умен и буржоазен. Когато не си в класиката и правилата на изкуството. Използва се да се дразнят хората, да се търгува с тях.... Ще те притискаме до дупка.... 1000 канала и повече. Или няма да си продават боклуците.... Просто образованието, нито културната среда не са каквито трябва да бъдат за умните или хора с образовани или не - с добре развит филтър.... В този смисъл няма смисъл от медиите - за да се явяват и смаляват до просташка престъпност.... липса на първите 7-години и т.н.

Използва се да се дразнят хората, да се търгува с тях.... Ще те притискаме до дупка.... 1000 канала и повече. Или няма да си продават боклуците.... Просто образованието, нито културната среда не са каквито трябва да бъдат за интелигентните или хора с образовани или не - с добре развит филтър.... В този смисъл няма смисъл от медиите - за да се явяват и смаляват до просташки номера, престъпност. Или да си гледаш дрешки в автобуса, слагаш слушалки, или проверяваш пощата, облъчвани от светлинки....и други. Неща- които в никакъв случай не представляват някакъв приоритет. Нито другата опция в/с кола е приемлива.... с културата на българските шофьори и коли. Кой знае като статистика - колко са т.н. заети в медии/с медии.... и поема некадърници...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки