Флагманските старшини от формированията на ВМС се събраха на работна среща


Флагманските старшини от формированията на ВМС се събраха на работна среща
16 Ноември 2018, Петък


Бяха разисквани въпроси, касаещи промените в нормативната база

Автор: Янко Георгиев

На 15 и 16 ноември се проведе работна среща на флагмански старшини от Военноморските сили, в работата на която участва и главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов.

Срещата беше открита в присъствието на заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, който приветства участниците и им пожела ползотворна работа.

През първия ден в Информационния център на ВМС работиха флагманските старшини на формированията от Варненския гарнизон. Пред тях старшина Калин Крумов представи брифинг за ролята на главните сержанти в Българската армия.

В своята презентация флагманският старшина на ВМС мичман Тинко Димитров изведе на преден план дейността на флагманските старшини, касаеща планирането, организирането и провеждането на ежедневния процес на подготовка и изпълнение на текущите задачи във формированията на флота.

Дискутирани бяха въпроси, свързани с последните изменения на Закона за отбраната и въоръжените сили, както и новия класификатор на длъжностите и промените при формиране на възнаграждението на военнослужещите от началото на следващата година.

В началото на втория ден флагманските старшини се срещнаха с флотилен адмирал Мален Чубенков - командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

След като бяха запознати с историята, структурата и задачите на военноморското съединение, те посетиха два от дивизионите, дислоцирани в пункт за базиране Бургас.

По време на срещите им с военнослужещи от състава на корабните екипажи бяха разисквани въпроси, касаещи промените в нормативната база, регламентираща службата във въоръжените сили, проблеми в осигуряването на нормалното ежедневие и дейността на личния състав, както и повишаване мотивацията и социалния статус на старшините и матросите от флота.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки