Защо баба Марийка от разградското село Трапище ще посрещне Коледа спокойна


Защо баба Марийка от разградското село Трапище ще посрещне Коледа спокойна
16 Ноември 2018, Петък


Вижте как един гимназист изпълни с радост в ежедневието

Автор: Диана Славчева

Баба Марийка Ганчева Василева от разградското село Трапище е на 80 години. Тя ще посрещне най-християнския празник - Коледа, спокойна, защото ще има какво да сложи на масата си. Днес тя получи пратка с продукти от гимназиста Кирил Балдев, който организира благотворителната кампания "Подай ръка на нуждаещия се".

Ученикът от пазарджишката математическа гимназия, за чиито добри дела сме писали вече няколко пъти, прави всичко възможно да снабдява с храна и книги бедни и изпаднали в нужда хора.

"Със сълзи в очите искам да кажа: Благодаря ти от все сърце и душа, Кирчо!" - казва доволната старица. 



Освен хранителни продукти, пенсионерката е получила и няколко книги с документални четива и кулинарни рецепти, които тя много искала да има в дома си. За нея те са най-хубавият коледен подарък. 
 
По думите на самия Кирил Балдев, целта на неговата кампания е целогодишно да се подкрепят пенсионерите с всякакви полезни за нуждите им неща и подаръци.  Похвално е, че той се старае не само материално да подпомага нуждаещите се, но и да им осигурява и "духовна храна" чрез книгите, които дарява.

Желаещите да подкрепят неговите усилия може да се свържат с ученика на телефон 0876479499 или чрез страницата му във "Фейсбук", която носи името на благотворителната му инициятива "Подай ръка на нуждаещия се".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки