Десислава Георгиева с коментар за протестите


Десислава Георгиева с коментар за протестите
16 Ноември 2018, Петък


Не е проблемът в изразяването на гражданската пазиция, а в спекулациите, казва народният представител

Автор: Десант

Живеем в демократична държава, в която протестите са нормална форма за изразяване на недоволство, каза пред Радио „Фокус“ в Пазарджик депутатът от ГЕРБ Десислава Костадинова. Според нея проблемът има, когато с това се спекулира.

„Да говорим за ниски доходи, когато държавата не прави нищо те да се увеличат е едно. А да има реално увеличение в редица сектори, е друго“, коментира депутатът.

„От 1 януари ще имаме актуализиране на възнагражденията в администрациите с 10%, в това число полиция, пожарна, военни, съдебна охрана, 15 % за медицинските работници и лекарите, 20% за учителите“, заяви Десислава Костадинова.

„Да се отчита средна работна заплата за страната от над 1200 лева и да се протестира просто, за да се търси криза, вече е съвсем друга тема“, обяви тя и допълни, че тези, които искат оставка на правителството реално искат да създадат не политическа криза.

„Знаете какво ще последва. Ще върнем отново държавата назад, ще се загуби последователността и устойчивостта на управленските решения“, подчерта Костадинова.

Според нея трябва воля, за да се правят реформи, желание да се работи в полза на обществото, а не в собствена угода.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки