Чешкият премиер Андрей Бабиш: Никога няма да подам оставка, никога!


Чешкият премиер Андрей Бабиш: Никога няма да подам оставка, никога!
16 Ноември 2018, Петък


Коалиционният партньор на партията на Бабиш АНО обмисля дали да не се оттегли от правителството, след като беше оповестен запис, в който синът на премиера Андрей Бабиш-младши казва, че миналата година баща му поискал от него да се укрие, за да не бъде разпитан от полицията

Автор: Десант

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви днес, че никога няма да подаде оставка и отхвърли призивите на критиците си да се оттегли след обвиненията, че възпрепятства разследване за измама, предаде „Ройтерс”, цитирана от БТА.

Коалиционният партньор на партията на Бабиш АНО обмисля дали да не се оттегли от правителството, след като беше оповестен запис, в който синът на премиера Андрей Бабиш-младши казва, че миналата година баща му поискал от него да се укрие, за да не бъде разпитан от полицията.

Хиляди чехи излязоха снощи на протест срещу Бабиш в Прага.

"Никога няма да подам оставка, никога. Запомнете всички: Никога", заяви днес Бабиш на страницата си във Facebook.

Опозиционни партии поискаха вот на недоверие към правителството, който се очаква да се състои следващия петък.

Чешката социалдемократическа партия, партньор в правителството на Бабиш, обмисля дали да оттегли подкрепата си за кабинета, въпреки че според партиен източник много от представителите на партията в парламента не са склонни на този вариант.

Бабиш получи подкрепата на президента Милош Земан, който вчера каза, че очаква обстановката да се успокои и заяви, че ще даде на Бабиш още един шанс да състави правителство, ако вотът в парламента го принуди да подаде оставка.

Миналата година полицията обвини Бабиш и две от децата му, че са извършили измама, като преди десет години фалшифицирали собствеността на една от фирмите на Бабиш, за да може тя да получи субсидии от 2 млн. евро.

Бабиш е милиардер и е най-популярният чешки политик. Той отрича да е извършил закононарушение, отрече и твърденията за сина му, публикувани в новинарския сайт „Сезнам”.

Опозиционни политици, включително водачът на Гражданската демократическа партия Петър Фиала, днес отново призоваха премиера да се оттегли, посочва ДПА.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки