Иванчева и Петрова под домашен арест, Спецпрокуратурата ще протестира мярката


Иванчева и Петрова под домашен арест, Спецпрокуратурата ще протестира мярката
Снимка: БНР
16 Ноември 2018, Петък


​Мотивът на съдиите е влошеното здравословно състояние на Иванчева, както и липсата на опасност двете да се укрият

Автор: Десант

Подсъдимите за подкуп от 70 000 евро бивша кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова от петък са под домашен арест, съобщава БГНЕС. Това реши Спецсъдът, който гледа днес мярката на двете.

Мотивът на съдиите е влошеното здравословно състояние на Иванчева, както и липсата на опасност двете да се укрият. Решението подлежи на обжалване.

Съдия Иво Хинов за втори път решава да постави под домашен арест подсъдимите, отчитайки заключенията на експерти, според които от една страна двете жени се намират в лошо психическо състояние, а от друга – това нарушава способността им да участват активно в защитата си, което е тяхно право.

Специализираната прокуратура обаче съобщи, че протестира пускането на Иванчева и Петрова от ареста, предаде БТА. От държавното обвинение не са съгласни с довода на съда, че двете са в тежко здравословно състояние и оспорват казано от експерите в съдебната зала днес, като цитират друга експертиза.

Прокуратурата дори иска да се спре незабавното освобождаване на двете под домашен арест, както разпореди съдия Иво Хинов. Така щяла да се предотврати възможността подсъдимите да се укрият и да извършат ново престъпление.

Кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше задържана при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Повод за нея бе разследване за подкуп, даден ѝ от строителен предприемач, а по информация на разследващите Иванчева е била задържана със 70 000 евро, които са част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително разрешително.

Часове тя бе държана с белезници до автомобила си, паркиран пред сградата на Министерството на спорта, докато разследващите извършваха обиск.

От април Десислава Иванчева се намира в ареста, а междувременно съдът я отстрани от поста кмет на район „Младост“.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Читател 22
21.11.2018 11:46:47
1
0
Трябва да продължим борбата за свободата на чиновниците, които избраха да защитят българските граждани в ЖК “Младост “ а не търговците на стоманобетонните кутийки. Не забравяйте какво твърди в своите проучвания ЮНЕСКО: “НАЙ-ГОЛЕМИТЕ УНИЩОЖИТЕЛИ НА СВЕТОВНОТО ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО НЕ СА РЕЛИГИОЗНИТЕ ВОЙНИ ИЛИ СТИХИЙНИТЕ БЕДСТВИЯ, А ДЕЙСТВИЯТА НА ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ, КОИТО ГИ УНИЩОЖАВАТ, АКО ИМ БЪДЕ ПОЗВОЛЕНО ”…..Приятели на Истината и Достойнството на Българските граждани: Отново сме изправени пред желанието на управлението на страната да защитават собствените си донори – безпардонни предприемачи на чиято хранилка е партията на Евразийските Граждани / ГЕРБ / в България! Не сме съгласни да се толерира мракобесието. Тук не е руската федерация начело с мафиота Чайка!
Унизени сме от действията на българското правораздаване и заявяваме, че е необходимо да се спазват правата на тези, които с честната си собствена позиция защитават Българските граждани от корупцията в българските общини:
- Свобода за г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова и солидарност с гладуващия бивш пиар на р-н “Младост” г-н Петър Кърджилов. Подкрепяме тяхната борба с държавата-мафия, защото защитават правото на жителите на “Младост” за въздух и зеленина - за тях и техните деца…..
Ако желаете, изпратете до прокуратурата или до министерството на правосъдието този или Ваш текст в защита на смелите жени, които избраха правото на гражданите на “Младост “ за повече въздух и зеленина!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки