234 единици бронетанкова и автомобилна техника изпълниха Корен


234 единици бронетанкова и автомобилна техника изпълниха Корен
16 Ноември 2018, Петък


Започна тактическото учение на пехотна батальонна бойна група от състава на Сухопътните войски „Мирен страж - 2018“

Автор: Янко Крумов

Тактическо учение на пехотна батальонна бойна група от състава на Сухопътните войски се провежда на учебен полигон „Корен“.  В него участват 1077 военнослужещи и 234 единици бронетанкова и автомобилна техника.

В учението, с наименование „Мирен страж – 2018 г.“, участват: Първи механизиран батальон от 61-ва механизирана бригада, група за управление и обработка на информацията, HUMINT- група, разчет за смущения на импровизирани взривни устройства, група с безпилотни летателни апарати мини клас от батальон ISTAR, рота за защита на силите и взвод „Военна полиция” от състава на бригадата.

В подготовката са включени и военнослужещи от 2-ра батарея от 61-ви самоходен артилерийски дивизион и разузнавателна рота от батальон ISTAR.



Пехотната батальонна бойна група е усилена с отделение „CIMIC”, отделение за „Психологически операции” и тактически екип за психологически операции от 78-ми батальон за гражданско и военно сътрудничество, географско осигуряване и психологически операции, група за електронна война и танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти.

Учението „Мирен страж -2018” се провежда по условен сценарий, описващ ескалиране на политическа криза във военен конфликт между фиктивни държави и провеждане на съвместна настъпателна операция.

На учебен полигон „Корен“ формированията на батальонната група отработват тактическо придвижване, организиране на боя на местността, подготовка за настъпление, извършване на настъпателна операция, организиране и заемане на отбраната на достигнатите рубежи.

Основната цел на учението на батальонната бойна група е да се оцени боеготовността и боеспособността на щаба и нейните формирования при планиране и провеждане на операциите в хода на конвенционален военен конфликт с висок интензитет. Офицери от Сухопътното командване на НАТО в Измир осъществяват мониторинг по време на това сертификационно учение.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки