Вдъхват нов живот на един от символите на Бургас


Вдъхват нов живот на един от символите на Бургас
15 Ноември 2018, Четвъртък


Районът около Часовника също ще бъде облагороден

Автор: Десант

Часовникът на улица "Александровска" ще продължи да отмерва времето и в бъдеще. В момента стрелките му са спрели заради повреда в задвижващия механизъм. Заради възрастта си той вече е морално остарял и извършването на поправка е невъзможно.

Този символ на Бургас, който е свързан с много истории и спомени, няма да спре да показва времето. През следващата година, когато метеорологичните условия позволяват, старият задвижващ механизъм ще бъде подменен с нов. Така Часовникът отново ще изпълнява своята функция да напомня на бургазлии и туристите дошло ли е време за среща с приятели, вечеря или разходка по ларгото.

Часовникът ще запази познатия си образ с тройния циферблат, тъй като поправките ще засегнат само невидимите за пешеходците части. За тяхната поддръжка дълги години се грижи Стефан Николов. Той е човекът, който с усилия на приятели и съмишленици възроди тази забележителност в центъра на Бургас.

Районът около Часовника също ще бъде облагороден. В същото време старият механизъм няма да бъде обречен на забрава. Той ще отиде за съхранение в Бургаския исторически музей, за да напомня за един близък на нас период от съвременната история на морския град и хората, които са я писали с делата си.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки