Започва седмият международен турнир за купа „Ронин”


Започва седмият международен турнир за купа „Ронин”
15 Ноември 2018, Четвъртък


Близо 300 каратеки от България, Македония, Сърбия, Румъния и Гърция ще включат в битка за медалите

Автор: Янко Крумов

Тази неделя, 18 ноември, от 10,00 до 18,00 ч. в Универсална спортна зала „Триадица“ ще се проведе VІI международен турнир по карате за купа „Ронин”, сподели на пресконференция в Пресклуб „България” председателят на карате клуб „Ронин 11” Илиян Мечков.

Близо 300 каратеки от България, Македония, Сърбия, Румъния и Гърция ще се борят за медалите в 40 дисциплини. За втора поредна година, освен индивидуалните дисциплини за деца до 14 години, ще се проведат и срещи в отборни надпревари.

Спортният карате турнир се осъществява със съдействието на Столична община, по проекта „Спортна София, Усмихнати лица, Спортни Хора”, по програма за развитие на детско-юношеския спорт.

Освен Мечков, в пресконференцията взеха участие старши треньорът на клуб „Ронин 11“ – Лъчезар Цветков, Дарина Дончева – член на Управителния съвет на клуба, както и българските медалисти от национални и международни турнири – Радослав Вакарелов, Александър Стоименов, Саня Петкова и Петър Христакиев.

Старши треньорът поясни, че клуб „Ронин 11” развива активна спортна дейност от 2002 г. насам, като състезателите му печелят много престижни титли и медали от републикански, европейски и световни първенства. През 2018 г. КК „Ронин 11” заема пето място в общото класиране по медали от общо 80 клуба, членуващи в Българската национална федерация по карате (БНФК) към Министерство на младежта и спорта.

От клуба очакват силно представяне на техните състезатели в предстоящите първенства и подкрепа от публиката.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки