Младен Маринов за провокациите на протестиращи: Задачата ни е да опазим обществения мир


Младен Маринов за провокациите на протестиращи: Задачата ни е да опазим обществения мир
14 Ноември 2018, Сряда


Вътрешният министър е наясно, че в групите за протест участват лица от криминалния контингент, които умишлено провокират сблъсъци

Автор: Янко Крумов

“В групите присъстват хора, които явно под някакъв мотив или с друга цел, или провокират полицаите или останалите участници в протеста. Намесваме се, за да запазим мира.”

Това каза пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов за протестите срещу високите цени на горивата преди изслушването му във парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщава Агенция „Фокус“.

„На много места става въпрос за протести, които не са организирани съгласно закона. Реално там няма организатор, няма с кого да се води диалог“, заяви той.

Попитан притеснява ли се МВР от протестите и вярно ли е, че в протестите участват криминални лица Младен Маринов посочи: „Всяко нещо, което е свързано с обществено напрежение ни притеснява. Задачата ни е да опазим обществения мир“.

Вече имаме образувани досъдебни производства за хулиганство и административни преписки по Закона за движение по пътищата, добави вътрешният министър.

„Има нормален ред, по който хората да протестират. Когато го спазват, ще им осигурим всички възможности да протестират нормално и да няма затруднения за останалите граждани“, посочи Младен Маринов.

„Полицаите си вършат работата, както е по закон“, заяви вътрешният министър.

Вече се появиха и публикации, разкриващи кои са лицата, оглавили протестите в цялата страна.

В Бургас на първи линия бяха забелязани хора, които работят за съден за убийство бизнесмен от средите на ъндърграунда.

Зад последните протести в Сандански също се оказа, че стои криминално проявен. Става въпрос за Вангел Цилев, познат в града като измамник. Той е осъждан за управление на автомобил в нетрезво състояние и за кражба, пише bsstruma.bg.


Вангел Цилев

В досието му има и досъдебно производство за измами. Освен това той е познат в града като човек, който взима пари на заем, но не ги връща. За това говорят и няколкото дела от частни и държавни съдебни изпълнители.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки