Отпускат 51,6 млн. лева за коледни бонуси на пенсионерите


Отпускат 51,6 млн. лева за коледни бонуси на пенсионерите
14 Ноември 2018, Сряда


Допълнителните средства ще бъдат разпределени между 1 269 000 от най-бедните възрастни хора у нас - тези с доходи до линията на бедност

Автор: Янко Крумов

Кабинетът отпуска допълнително над 51 624 000 лева за коледни бонуси на пенсионерите. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерския съвет в сряда, съобщава БГНЕС.

Допълнителните средства ще бъдат разпределени между 1 269 000 от най-бедните възрастни хора у нас - тези с доходи до линията на бедност. Всеки от тях ще получи по 40 лева.

"В рамките на третия ни мандат на управление, съвместно с Патриотичния фронт, с днешната приета точка стават 200,9 млн. лева допълнително, които се дават върху пенсиите. А за кабинетите, които съм управлявал досега, са близо половин милиард допълнително върху пенсиите - за Коледа и за Великден", каза Борисов и изтъкна, че тези пари са събрани от приходните агенции, вследствие борбата с контрабандата.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Недялка димитрова
14.11.2018 11:45:43
0
0
Стига с тези номера по 40 лева на Коледа и Великден и то само на една част. Питам: ОП и НФСБ нали казваха,че 2019 минималната пенсия ще стане 300 лева,а за да не бъдат ощетени другите ще им се ИНДЕКСИРАТ пенсиите? Бюджетът вече е направен,а такива пари не са предвидени.ЗАЩО? Защото Борисов не иска да чуе за тази прослойка българи и патриотите ,за да не го сърдят,вече не го направят на въпрос ли? :(
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки