Дребните търговци на горива: Г-н Президент, Вие сте тежък лобист


Дребните търговци на горива: Г-н Президент, Вие сте тежък лобист
Илюстрация: Флагман.бг
14 Ноември 2018, Сряда


Вижте какво се казва в обръщение до българските граждани, разпространено от председателя на националното сдружение на независимите търговци на горива Росинка Бъчварова

Автор: Десант

В обръщение до българските граждани, разпространено от председателя на националното сдружение на независимите търговци на горива Росинка Бъчварова, се казва следното:

"Още преди няколко месеца, лично аз, както и мои колеги, предположихме, че с оглед приетия закон, цените на горивата ще бележат ръст, независимо от международните котировки на петрола. И ето, днес, една от основните причини за протестите, които обхващат страната, е нереално завишените цени на горивата в България.

Въпреки, че сезирахме всички институции, включително и Президента на РБ, останаха глухи за нас. Ние сме писали над три писма до Президенството, но отговор все още нямаме.

Останах силно озадъчена от скорошните изявления на г-н Радев, свързани с лобизма, корупцията и липсата на свобода на словото в нашата родина и искам да му задам няколко въпроса:

- След като се изявявате, г-н Радев, като борец срещу лобизма, не видяхте ли, че въпросният закон е монополистки и лобистки?

- Защо не наложихте вето?

- Защо не сезирахте Конституционният съд за явни противо-конституционни текстове?

- Ако у Вас са се породили и такива съмнения, че законът може да е противоконституционен и да е в противоречие с Европейското право, защо не сте попитали международни институции в Европейския съюз, дали това е така? Може би това не влиза в правомощията Ви или сте зависим от някого?

- Г-н Президент, не смятате ли, че с Вашето бездействие, Вие сте по-тежък лобист от изключително дейния депутат Емил Димитров?

По повод изявленията Ви за свободата на словото, лично аз и много мои съмишленици не вярваме, че всички наши писма и Вашите отговори ще видят „бял свят“.

С огромно уважение към институцията и недоверие към Вас, г-н Президент, Ви заявявам,че Вие изглеждате като най-обикновен наблюдател, а се надявахме да имате поне малко от смелостта на Списаревски."

Росинка БЪЧВАРОВА


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки