Поморийци готови да бранят Градския плаж от Министерството на туризма


Поморийци готови да бранят Градския плаж от Министерството на туризма
13 Ноември 2018, Вторник


Открита е подписка против условията за концесия на  плаж „Поморие - изток”

Автор: Янко Крумов

Над 200 са подписите, събрани в подкрепа на усилията на кмета Иван Алексиев да се пребори с несправедливите условия при обявяване концесия за плаж „Поморие-изток”.

След като Министерството на туризма обяви конкурс за определяне на концесионер на морски плаж „Поморие - изток”, стана ясно, че част от концесионната територия неправомерно обхваща публична общинска собственост, а именно улица „Крайбрежна” – част от пътното платно с тротоара и паркинг. И двата обекта очевидно не отговарят на понятието „морски плаж”, а това не остави живущите на крайбрежната улица равнодушни.

Провокирани от явната несправедливост, те сформираха Граждански инициативен комитет, като на 09.11.2018 г. в общинското деловодство постъпи подписка от 217 души, обявили се в подкрепа на кмета и предприетите от него мерки по случая.

„Уважаеми г-н Алексиев, изпращаме Ви събраните от наши съграждани подписи в подкрепа на желанието на Общината да се пребори със сторената несправедливост при определяне границите на улица „Крайбрежна”, пишат организаторите на подписката.

„Благодарен съм на своите съграждани за доверието, защото задачата ни не е лека. Ние целим преди всичко защита на обществения интерес, осигуряване на прозрачна равнопоставена процедура и избор на концесионер, при който услугите, свързани с градския плаж, ще бъдат предоставяни с необходимата грижа. Вярвам, че събраните подписи и активното участие на хората ще бъдат от полза в по-нататъшните ни действия”, коментира кметът Иван Алексиев.

Още в началото на октомври той изрази своето несъгласие с условията в конкурса и заяви, че е недопустимо определянето на концесия, стигаща до домовете на хората, засягайки дори част от дворните им пространства. На 03.10.2018 г. в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) бе внесена жалба срещу Решението на Министерски съвет, касаещо процедурата и документацията за нейното провеждане.

Въпреки безспорните аргументи на Община Поморие, депозираната жалба бе отхвърлена от КЗК с отказ да бъде образувано производство по случая. Борейки се за правните интереси на поморийци, кметът веднага обжалва разпореждането пред по-горна съдебна инстанция.

Очаква се Върховният административен съд да се произнесе в законоустановения срок.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки