С карта и изложба на Южното Черноморие отбелязваме световния ден на географските информационни системи


С карта и изложба на Южното Черноморие отбелязваме световния ден на географските информационни системи
Снимки: Геопан
13 Ноември 2018, Вторник


ГИС технологиите подпомагат и намират все по-широко приложение във всички аспекти от живота на съвременното общество

Автор: Десант

На 14 ноември 2018 г. България, заедно с повече от 60 държави, които ще отбележат Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), ще демонстрира на живо как ГИС технологиите подпомагат и намират все по-широко приложение във всички аспекти от живота на съвременното общество, включително в развитието на българските черноморски общини.

В рамките на ГИС-конференция под надслов „20 години проектираме света заедно“ водещи световни и български експерти ще представят най-новите технологични възможности на Географските информационни системи и приложениято им в различни сфери, включително околна среда, сигурност, инженерна инфраструктура, градско планиране и развитие, и много други аспекти представляващи интерес за съвременното развитие.

Престижното събитие се организира от ЕСРИ-България в партньорство с повече от 30 браншови, академични, неправителствени организации и медии.

Световният ден на Географските информационни системи ще отбележим със сертифицираната туристическа карта на Община Созопол, създадена през 2018 г. и изложбата „Созопол в картографските архиви и колекции, организирана от Община Созопол, Геопан и Военно-географската служба.



Тези инициативи в сферата на съвременната картография и използването на геопространствена информация в управлението, заедно със 7-та Международна картографска конференция проведена в Созопол, привлякоха вниманието на световната ГИС общност към Южното Черноморие, като възможно поле за прилагането на съвременни технологични решения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки