Задържа под стража мъж, шофирал пиян, дрогиран и без книжка


Задържа под стража мъж, шофирал пиян, дрогиран и без книжка
12 Ноември 2018, Понеделник


За капак той оказал и съпротива срещу органите на властта

Автор: Янко Крумов

39-годишният Емил С. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета от Районния съд в Исперих по искане на Районната прокуратура в града, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Мъжът е привлечен като обвиняем по четири обвинения, след като на 9 ноември тази година управлявал автомобила си без правоспособност, под влияние на алкохол и амфетамини.

Пред повиканите на мястото на произшествието полицейски служители Емил извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, заканил се срещу униформените  и отказал да им се подчини.

След 12-часов пиянски купон 39-годишният мъж се качил на колата си. На кръстовище в Исперих препречил с автомобила си пътя на два товарни камиона и отишъл да се разправя с шофьорите им.

На един от тях нанесъл удар в лицето. Обвиняемият псувал полицаите, крещял и заплашвал. Агресивният мъж отказал да се качи в полицейския автомобил.

Тестван с дрегер, било установено, че управлява без книжка с 2,52 промила алкохол и след употреба на амфетамини. След привличането му като обвиняем Районната прокуратура в Исперих го задържала за срок до 72 часа по образуваното срещу него бързо производство и внесла искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която е била уважена от съда.

Определението на Районния съд в Исперих подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки