За 30 цигари: Стивън от с. Росица преби почти до смърт старец, осъдиха го на 18 години затвор


За 30 цигари: Стивън от с. Росица преби почти до смърт старец, осъдиха го на 18 години затвор
12 Ноември 2018, Понеделник


​С присъдата си Добричкият окръжен съд е уважил напълно гражданските искове за имуществените вреди на наследниците на пострадалия, който в хода на досъдебното производство е починал

Автор: Янко Крумов

18 години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпява 18-годишният Стивън Ст. за грабеж на 30 цигари от владението на свой съселянин, придружен с опит за убийството му.

С присъдата си Добричкият окръжен съд е уважил напълно гражданските искове за имуществените вреди на наследниците на пострадалия, който в хода на досъдебното производство е починал.

След изпито значително количество алкохол на 12 август 2017 г. Стивън решил да извърши грабеж на възрастния си съселянин С.В, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна. До дома му стигнал придружен с още двама жители на селото.

На няколко пъти подсъдимият влизал в дома на почти 80-годишния мъж, нарочен да бъде ограбен. Старецът усетил влизането в къщата си на неканения „гост“, взел дървен сап и дори успял да отблъсне нападението му.

На поредния опит да ограби възрастния човек, който живеел самотен, подсъдимият навил тениска на главата си, за да не бъде разпознат. После с дървен прът отново влязъл в къщата, но след като старецът му нанесъл удар, Стивън махнал тениската от главата си и с удари с юмруци и ритници избутал в стаята жертвата си.

Там зверският побой по главата и цялото тяло на стареца продължил. След побоя престъпникът взел от масата две кутии цигари, едната от които била полупразна, и напуснал дома на ограбения. Стойността на отнетото възлиза на 7,35 лева.

На сутринта старецът бил открит в безпомощно състояние от своя брат. Настанен бил в МБАЛ – Добрич. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила, че подсъдимят му е причинил черепно-мозъчна травма, разкъсно-контузни рани, а множеството удари са били нанасяни със значителна сила. Благодарение на лекарите старецът бил спасен, но година по-късно починал.

Осъденият за грабежа, придружен с опита за убийство, въпреки младата си възраст е осъждан. Срещу него се водят и  други неприключили досъдебни производства.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки