Строителният бранш се вдига на протест срещу Елена Йончева


Строителният бранш се вдига на протест срещу Елена Йончева
11 Ноември 2018, Неделя


Камарата на строителите в България поиска оставките на няколко депутати от БСП

Автор: Янко Георгиев

Камарата на строителите в България иска оставките на Елена Йончева и други депутати от левицата. Причината – продължаващите опити за уронване на престижа на бранша. Това се съобщава в позиция на камарата, която беше разпространена след като БСП поставиха под въпрос качеството на строителството на магистрали и пътища.

Ето и пълния текст на позицията на строителния бранш:

„На поредица от срещи, проведени между ръководствата на КСБ и на парламентарно представените политически сили, Камарата на строителите постави въпроса да спре използването на строителния бранш за политически цели.

„Искаме да се спре с безразборното, некомпетентно и неточно говорене, на което сме свидетели, и да осигурим спокойна работа на бранша“, заявиха представителите на организацията и призоваха политиците да бъдат по-мъдри, особено по отношение на посланията, които отправят към Европа.

За съжаление, случващото се в последните дни показва, че апелът на Камарата е останал нечут.

Браншът е подложен на поредната популистка атака. Без наличието на каквато и да е аргументация, депутатът Елена Йончева, която афишира, че в професионалния си път е била разследващ журналист, а сега се изявява като политик, търсейки политически дивиденти, отново отправя обвинения срещу строителния бранш.

Йончева, която настоява за „независима експертиза на първостепенни български пътища“, без да уточнява от кого да е независима експертизата и зависими ли са били всички до момента, твърди, че „в обществото съществува убеждението, че голям процент от сумите по обществени поръчки се връщат към властта“, с което върху българските строителни компании се хвърля поредното обвинение, че участват в някакви корупционни схеми.

Ние, българските строители, заявяваме категорично, че не сме корумпирани! За нас това е набеждаване, което уврежда авторитета и доброто име на целия строителен бранш. Вносителите на искането за експертиза в АПИ не са го подкрепили с никакви доказателства, освен с поредната доза политическо говорене.

Ние настояваме депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за експертиза с внушението, че от българските магистрали се краде, да подадат оставки.

Обръщаме се с въпрос и към Елена Йончева, в качеството й на журналист – провеждала ли е журналистически разследвания за изпълнението на магистрали и пътища по времето на правителството с премиер Сергей Станишев, ако да – моля да ни предостави тези разследвания!

Уважаеми дами и господа политици, скрити удобно зад депутатския си статут и влияние, търпението на българския Строител е голямо, но все пак не е безгранично.

Ако не бъдат взети мерки до 18.11. относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения, КСБ и нейните фирми членове ще предприемат стъпки към граждански протести, чрез което няма да позволим на депутати, уронващи престижа на бранша, да влязат в сградата на Народното събрание.

КСБ заявява, че ще използва всички допустими от закона средства, за да защити достойното име на българския Строител“, се казва в позицията.


В категории: Политика

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
и т.н.
12.11.2018 02:03:30
0
0
Сигурно няма новини за 5 заглавия от национален мащаб на ден.... и журналистите, медийте ще останат без работа и заетост. А и освен бози,сега и измишльотини - по-трудни или сериозни?
2
и т.н.
12.11.2018 01:53:07
0
0
Те пък разбирали не само от простащини, ами и от информационни пирамиди. Давай сега пирамиди на омразите ли? Нещо прави ли се по въпроса? Дебати, закони - или и това е забранена територия и теми?
1
и т.н.
11.11.2018 17:18:25
0
0
Номерът кой чифт избирате - синия или червения, зелените или лилавите когато така или иначе няма друго освен боза , къде ли е отишло и непрекъснато го предлага търговецът, за да ви манипулира да си купите обувки, пуловер или гласувате за партия и демокрация и т.н. ... но друго нищо не се прави. Сега се добавят и още измишльотини....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки