Цветанов: Президентът Радев за пореден път се изяви като разединител на нацията


Цветанов: Президентът Радев за пореден път се изяви като разединител на нацията
10 Ноември 2018, Събота


Много е тревожно за институцията, че президентът влезе в този тон на поведение - да отрича всичко, да търси агресивния подход

Автор: Десант

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази мнение, че президентът Румен Радев за пореден път е доказал, "че е разединител, а не е обединител на нацията", както му е вменено като функция от българската Конституция.

Цветанов коментира обръщението към нацията на президента Румен Радев, в което той заяви, че „основите на българската демокрация са критично застрашени“. Цветанов участва в научна конференция на тема: „Проекции на комунистическия тоталитаризъм в България в периода 1944-1989 г.“, организирана от сдружението "Граждани за европейско развитие на България".

„За всички е ясно, че той е президент на БСП и че има координирани действия между БСП, Корнелия Нинова и Румен Радев - президентът на страната", каза Цветанов и допълни: "Много е тревожно за институцията, че президентът влезе в този тон на поведение - да отрича всичко, да търси агресивния подход, а не да търси изграждането на мостове между гражданството общество и институциите, прозрачност".

29 години след прехода основите на българската демокрация са критично застрашени, каза президентът Румен Радев обръщение към нацията и Народното събрание в навечерието на емблематичната дата 10 ноември. 

"Преди 29 години демократичните промени започнаха със смяна на върха. Днес демократичните свободи се нуждаят от широка, гражданска подкрепа. Това изисква характер и усилие. Всеки ден, от всеки човек. Загубата на демократичните завоевания връща историческия часовник на България назад. Убеден съм, че заедно няма да го допуснем", каза още Румен Радев.
Източник: Дарик


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки