БАБХ запечата поморийска мандра, произвеждала фалшиво сирене


БАБХ запечата поморийска мандра, произвеждала фалшиво сирене
08 Ноември 2018, Четвъртък


На кутиите е имало подвеждаща инфомация, че става дума за бяло саламурено сирене. При проверка е установено, че става дума за имитиращ продукт

Автор: Десант

Областната дирекция по безопасност на храните запечата още един обект мандра край Поморие, която произвежда имитиращ продукт – сирене. Там са открити подвеждащи опаковки, на които е пишело „Бяло овче саламурено сирене“, съобщава директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев пред сайта Флагман.бг. 

„Открити са 36 тенекии с 432 кг имитиращ продукт. Те ще бъдат иззети и унищожени“, добави д-р Митев. Собственикът на мандрата е получил акт на стойност 1000 лева.

Проверката е извършена днес следобед, мандрата е запечатана до 16-и ноември, като дотогава трябва да бъдат премахнати всички подвеждащи етикети и опаковки.

Обектът има разрешение единствено за производство на имитиращи продукти.

„Преди месец приключи срокът, в който всяка мандра трябваше да заяви какво иска да произвежда - или само имитиращ продукт, или само истинско сирене по БДС. Тази мандра е заявила, че иска да произвежда само имитиращ продукт. Има специални опаковки, в които той може да се продава в магазините. Имитиращ продукт вече не може да се продава насипно, за да не се подвежда клиентът“, обясни още директорът на БАБХ-Бургас.

Останалата продукция, която не е била в подвеждащи опаковки, няма да бъде иззета. Д-р Митев уточни, че конфискуваното сирене не е била предназначена за българския пазар.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки