Данъчни раздават гейминг системи за виртуална реалност и електрически ховърбордове на учиници


Данъчни раздават гейминг системи за виртуална реалност и електрически ховърбордове на учиници
07 Ноември 2018, Сряда


Националната агенция за приходите продължава образователния си проект „Влез в час с данъците“

Автор: Десант

И през тази учебна година, четвърта поред, Националната агенция за приходите продължава образователния си проект „Влез в час с данъците“, съобщават от НАП Бургас. Целта е младите хора на възраст между 14 и 18 години да получат основни познания за данъчната и осигурителната система в страната.

В рамките на инициативата, данъчни лектори започнаха срещи с ученици от бургаските училища.  По време на часовете по данъчна култура средношколците получават практична и полезна информация за електронните услуги, които предоставя приходната агенция, за това как да различат истинската от фалшивата касова бележка, защо е необходимо винаги да изискваме касов бон.

Интересни за младите са и примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията за противодействие на сивата икономика.

Тази година, за да бъде още по-близо до навиците и интересите на учениците, проектът „Влез в час с данъците“ включва  и видеоматериали, които  представят данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица.

Всички ученици могат да посетят сайта на кампанията www.vlezvchas.bg, където да  получат повече информация за проекта и да се състезават в интерактивна игра за атрактивни награди.

В четвъртото издание на „Влез в час с данъците“  Националната агенция за приходите ще раздаде  десет големи награди – две игрови конзоли, две гейминг системи за виртуална реалност, два велосипеда,  два електрически смарт ховърборда и два смарт часовника.

Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки