Бюджетът на НЗОК мина на първо четене в парламента


Бюджетът на НЗОК мина на първо четене в парламента
06 Ноември 2018, Вторник


Предвидените приходи в бюджета на Касата са близо 4,3 млн. лв., а разчетените средства са при допускане на здравноосигурителна вноска в размер на 8%

Автор: Десант

Със 108 гласа „за“, 62 „против“ и 10 „въздържал се“ бюджетът на НЗОК мина на първо четене в парламента. Предвидените приходи в бюджета на Касата са близо 4,3 млн. лв., а разчетените средства са при допускане на здравноосигурителна вноска в размер на 8%.

Предвидените разходи са в размер на 4 350 003 000 лв., от които 4 116 396 200 лв. са за здравноосигурителни плащания. С планираните средства е предвидено закупуването на медицинска помощ в обхвата на задължителното здравно осигуряване.

От догодина се увеличават и средствата за здравноосигурителни плащания за първична и специализирана извънболнична медицинска помощ, медико-диагностична дейност, болнична медицинска помощ, дентална помощ и за лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели.

Със законопроекта за бюджета на НЗОК се предлагат изменения и допълнения в редица други закони. С тях се предвижда преминаване към НЗОК на администрирането на дейностите, осъществявани към настоящия момент от Фонда за лечение на деца и Комисията за лечение в чужбина.

Създава се Агенция за медицински надзор като второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на здравеопазването, която ще осъществява регулиране и контрол на медицинските дейности.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки