17-годишен ученик събира дарения за бедните хора


17-годишен ученик събира дарения за бедните хора
04 Ноември 2018, Неделя


Имало е моменти, когато съм ял само хляб със сол, така че мога да си представя аз да съм на тяхното място, казва Кирил Балдев, който е ученик в пазарджишката математическа гимназия

Автор: Яна Славянска

17-годишншят ученик от пазарджишката математическа гимназия, който неотдавна събра чрез дарителска кампания над 500 книги за изгорялото читалище във врачанското село Гложене - Кирил Балдев, постави началото на нова благотворителна акция. До края на ноември той ще закупува храна за бедните в Пазарджик, ще посети няколко домове за възрастни хора, а тези, които са в нужда ще зарадва с безплатен обяд.

"Реших да стартирам тази кампания, защото като малък и аз съм нямал каквото съм поискал. Живял съм в бедно семейство. Имало е моменти, когато съм ял само хляб със сол. Нямал съм и пари за училище. Така че мога да си представя аз да съм на мястото на тези хора, бедните. Да живея на улицата и да няма какво да ям. Искам да видя усмивката на тези хора, като ги зарадвам дори с най-малкото. Преди коледните празници това ще ме направи щастлив" - казва младият благодетел.

Той вече е получил първото дарение - Александрина Данева е предовставила 11 нови тениски, нов анцунг и дебело зимно яке за 10-годишно дете. Пред идващата седмица Кирил ще ги даде на подходящите нуждаещи се.

За да подпомогне дейността си той е разкрил и страница във "Фейсбук", наречена "Подай ръка на нуждаещия се", чрез която желаещите да подпомогнат кампанията му може да осъществят връзка с него.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки