В Добрич и в Стара Загора казаха не на високите цени на горивата


В Добрич и в Стара Загора казаха не на високите цени на горивата
Снимка: БНР
03 Ноември 2018, Събота


Най-големите вериги правят каквото си искат, коментираха демонстрантите

Автор: Десант

Протести срещу високите цени на горивата се проведоха днес в Добрич - за втори пореден ден, и Стара Загора - за втори пореден уикенд, съобщава БНР.

В Добрич десетки автомобили и мотори се включиха по обед в шествие по улиците на града в знак на недоволството на гражданите и от лошото качество на горивата.

С развети знамена, форсиране на двигатели и надписи „Не на високите цени на горивата“ стотици граждани на Добрич се включиха в протестното автошествие. По този начин те изразиха своето недоволство от непрекъснатото покачване на цената на горивата в България „без затова да има реална причина“ според тях.

„Най-големите вериги правят каквото си искат“, „Горивата да отговарят на цените, които трябва да са, а не да е пълно с вода и отпадък“, „Качество и количество. Щом една услуга се предлага на пазара, трябва да отговаря на стандарта“, „Цените са много високи. Мисля, че е редно да са по ниски цените“, бяха сред коментарите на демонстрантите.

Протестиращите споделиха още, че е нормално във всеки град цената на един и същи вид гориво да е различна. Според тях през последните дни цените са спаднали навсякъде, което им дава надежда, че протестите им не остава нечути.

Старозагорци също излязоха на протест срещу високите цени на горивата, като близо 200 души преминаха в автомобилно шествие през целия град.

Протестът е заради драстичния скок в цените на горивата и е организиран в социалните мрежи.

Демонстрантите прекосиха следобед с автомобилите си Стара Загора и с клаксони и развети знамена сигнализираха за недоволството си от монопола на пазара на горива.

„Целта ни е просто да събудим гражданската съвест, всеки един в Стара Загора не спи“, „И наистина да ни чуят, просто недоволството на гражданите за това какво се случва, било то с горивата, цените в България, повишената "Гражданска отговорност", данъците“, бяха коментарите на част от демонстрантите.

Според протестиращите продължаващото безконтролно поскъпване само усилва влиянието на сивия сектор в нашата икономика.

Шествието премина мирно и без произшествия, а организаторите се заканват да продължат протестите, докато не видят някакви резултати.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки