Младен Маринов: България, в сравнение с Гърция, Италия и Малта, контролира процеса на приток на мигранти


Младен Маринов: България, в сравнение с Гърция, Италия и Малта, контролира процеса на приток на мигранти
Снимка: БГНЕС
03 Ноември 2018, Събота


Съоръжението по границата си свърши работата и миграционният натиск е сведен до минимум, каза вътрешният министър

Автор: Десант

МВР се отнася изключително отговорно към битовата престъпност, особено в малките населени места. Това каза министър Младен Маринов пред участниците в Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда във Велинград, предаде БТА.

По думите му над 5000 са посетените населени места без полицейско присъствие, в това число 354 села.

"Лошото е, че когато има успешно решени случаи или не се говори нищо, или се политизират, за да се омаловажи работата на всички работили", посочи министър Маринов. Той добави, че за подобряване на безопасността на пътя е ангажиран сериозен ресурс на МВР, като се отчита трикратно увеличение на глобите.

"Надявам се с предприетите мерки да продължи тази тенденция. Посегателствата над МПС са с 12 процента по-малко, а разкриваемостта се увеличава с 2 пункта, като анализираният период е деветмесечието на 2018 и същия период от 2017 година. МВР отчита и намаление на загиналите при ПТП със 7,4 на сто", отбеляза Маринов.

Министърът посочи още, че България е на границата с Азия, а около нас има държави, които не са членки на ЕС и по тази причина "не можем да използваме всички механизми за сигурност". По думите му България в сравнение с Гърция, Италия и Малта контролира процеса на приток на мигранти.

"Съоръжението по границата си свърши работата и миграционният натиск е сведен до минимум", добави вътрешният министър. Според него политиката на премиера Борисов с Турция е довела до добър диалог и бърза реакция от тяхна страна. Имаме същия добър контакт и с Гърция, увери Маринов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки