"Под игото" и народните носии влизат догодина в пощенски марки


"Под игото" и народните носии влизат догодина в пощенски марки
03 Ноември 2018, Събота


Според утвърдения план ще бъдат почетени и 140-годишнината от Учредителното събрание, винопроизводството, Махатма Ганди, Айнщайн и вижте още кои личности и събития

Автор: Десант

Филателната 2019 г. ще започне с пускане в употреба на пощенско-филателно издание, посветено на 125 години от публикуването на първото самостоятелно издание на романа „Под игото“. За своеобразен финал на следващата година е предвидена пощенска марка „Български народни носии“.

Тематичният план, който тези дни бе утвърден от министъра на транспорта и съобщенията, включва няколко издания по повод навършването на 140 години от Учредителното събрание на Княжество България; обявяването на София за столица на България; учредяването на Министерството на външните работи и на Български пощи.

Предвидено е съвместно издание с Русия на тема  „Винопроизводство“, както и пощенска карта, посветена на двустранните дипломатически отношения с Япония.

За колекционерите на пощенски марки интерес ще представляват изданията за 50 години от стъпването на човек на Луната; 150 години от рождението на Махатма Ганди; 140 години от рождението на Айнщайн; 450 години от рождението на Караваджо.

Утвърденият от министър Росен Желязков тематичен план за 2019 г., е изготвен на базата на предложения на организации, институции и физически лица, които бяха селектирани от Специализирания експертен съвет по маркоиздаване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки