Инициативата "Зелено краче" ще стимулира бургазлийчетата да ходят пеша на детска градина


Инициативата "Зелено краче" ще стимулира бургазлийчетата да ходят пеша на детска градина
03 Ноември 2018, Събота


Вижте каква ще е наградата

Автор: Десант

В детска градина "Надежда" в бургаския комплекс "Меден рудник" измислиха чудесна инициатива за стимулиране на ходенето пеша. Тя се нарича "Зелено краче" и ще стартира реално в началото на следващата седмица.

Идеята на директора Мариела Ненкова и нейния екип е да подарят весела екскурзия до Котел на всички свои възпитаници на възраст 6-7 години, които се включат в своеобразната игра със състезателен елемент и изпълнят предвидения норматив за определено време.

За целта желаещите да участват ще получат голямата карта "зелено краче", съдържаща в себе си малки бели стъпки. Когато педагозите посрещат децата на входа на градината, всяко от тях, което бъде доведено пеша или на велосипед, ще получи правото да попълни с цветен молив или флумастер една от белите стъпки. Ако в рамките на един месец детето успее да оцвети 15 от тях, то автоматично влиза в групата за екскурзията до Котел.

Целта на незадължителната инициатива е по забавен и поощрителен начин да възпитава у малчуганите културата на придвижване, наричана днес алтернативна, а тя всъщност е основна и стара колкото човечеството, защото моторните превозни средства съществуват едва от стотина години. Но "Зелено краче" също така може да спести вредни газове в атмосферата и да разтовари стълпотворението от автомобили, което се образува всяка сутрин пред ДГ "Надежда".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки