Българите искат в обществените институции да звучи музика


Българите искат в обществените институции да звучи музика
01 Ноември 2018, Четвъртък


Вижте какво показва още проучване на "Музикаутор"

Автор: Десант

Чакането на опашка може да бъде поносимо, ако мястото, на което става това, звучи музика. Това сочат данните от проучване направено от "Музикаутор" в “Центъра за градска мобилност” – единствената обществена институция, в която музиката е с уредени авторски права.

40% от анкетираните, признават, че музиката ги зарежда, а 27 на сто – че прави денят им по-хубав, близо още толкова признават, че ги успокоява. Едва 5% от хората заявяват, че тя не оказва никакво влияние.

90% от запитаните са категорични – останалите обществени институции, също трябва да пускат музика.

Популярните български и световни хитове, са сред най-предпочитаните – 55% от българите избират тях, пред известните класически произведения - 18 на сто. Само 15% от хората пък заявяват – качеството няма никакво значение, стига да звучи музика.

И още – повече от половината хората смятат, че в медиите трябва да звучи повече българска музика, като 20% от тях са убедени – те трябва да бъдат задължени от закона, чрез въвеждането на определена квота за българска музика.



В проучването направено от 15 до 31 октомври, са взели участие 180 пълнолетни български граждани.

Данните потвърждават и световните тенденции, спрямо които слушането на любимата музика е един от най-популярните начини за измъкване от лошо настроение и за намаляване на безпокойството и напрежението. Не на последно място остава използването на музика в търговската сфера, където отново според изследванията – над 60% от хората реагират негативно на липсата на музика в търговски обекти и заведения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки