В навечерието на Деня на народните будители: Читалището в с. Горица получи дарение от книги


В навечерието на Деня на народните будители: Читалището в с. Горица получи дарение от книги
31 Октомври 2018, Сряда


Сред дарителите са областният координатор на НФСБ в Бургас Иван Кузманов и Марияна Лефтерова- секретар на партийна организация „Братя Миладинови“ в Бургас, а част от томовете са от техните лични библиотеки

Автор: Мария Митева

В навечерието на Деня на народните будители патриоти от “Национален фронт за спасение на България“ дариха над 70 книги на читалище „Пробуда“ в поморийското село Горица.



Голяма част от заглавията са детска и юношеска литература, която се изучава в основните и средните училища. Не липсват книги и за по-възрастните читатели.

Сред дарителите са областният координатор на НФСБ в Бургас Иван Кузманов и Марияна Лефтерова - секретар на бургаската партийна организация „Братя Миладинови“, а част от томовете са от техните лични библиотеки.


Бургас Иван Кузманов и Марияна Лефтерова

Местни деца и възрастни посещават редовно читалището, за да се прочетата интересна книга или да си вземат учебно пособие. Записаните като абонати са 150 души от общо 800 жители в селото. Книгите са добре дошли за ръководството на читалището. От там споделят, че отдавна не са получавали нови заглавия за читалищната библиотеката.

Този благотворителен жест не е първи от страна на патриотите от НФСБ. Той също така е начин за отбелязване на светлия духовен празнк – Деня на народните будители, пренебрегван през последните години поради все по-натрапчиво навлизащите в България чуждоезични празници.

На първи ноември ще отдадем почит на народните будители- книжовници, просветители и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки