Делото срещу шофьора без книжка, убил на пътя Мартин Чикалов, влиза в съда


Делото срещу шофьора без книжка, убил на пътя Мартин Чикалов, влиза в съда
31 Октомври 2018, Сряда


26-годишният Петър Здравков бе обявен за национално издирване. След инцидента той избяга от мястото на произшествието и се укри. В момента се намира в следствения арест

Автор: Десант

Само 50 дни след тежкия пътен инцидент, при който загина 38-годишният балетист от варненската опера Мартин Чикалов, Окръжната прокуратура във Варна приключи разследването и предяви материалите по делото срещу неправоспособния водач Петър Здравков.

Припомняме, че на 10 септември тази година 25-годишният Петър, управлявайки „БМВ“ без правоспособност и с превишена скорост, блъсна Мартин Чикалов, след което избяга от местопроизшествието и се укри. Той бе обявен за общодържавно издирване.

След задържането му Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем за престъпление по член 343, ал. 3, предложения 6 и 7, буква „б“, във връзка с ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от НК. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. 

Преди изтичане на 72-часовия срок на предварителното задържане под стража, прокуратурата внесе искане във Варненския окръжен съд. С определение съдът взе спрямо Петър Здравков най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. И до момента обвиняемият е в ареста.

По време на разследването на тежкия пътен инцидент, станал в района на Морската градина на оживен булевард, прокуратурата назначи седем експертизи.

Изготвени бяха съдебномедицинска експертиза на загиналия Мартин и на обвиняемия, както и съдебно-химическа, дактилоскопна, видеотехническа, съдебнопсихиатрична и комплексна автотехническа и геодезическа експертиза. В хода на разследването бяха разпитани 17 свидетели.




В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки