Вълна от възмущение срещу шофьора, отказал да спаси детето на двойния убиец


Вълна от възмущение срещу шофьора, отказал да спаси детето на двойния убиец
Снимка: Нова ТВ
31 Октомври 2018, Сряда


Според МВР таксиметровият шофьор може да е реагирал под стрес и няма основания да му се търси наказателна отговорност

Автор: Десант

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира в Министерски съвет зловещото убийство в София, при което 26-годишният Викторио Александров уби жената, с която живеел на семейни начала - Дарина, и детето им.

Ето как Маринов обобщава информацията:

Извършени са всички процесуално-следствени действия, включително и освидетелстване. Чака се експертизата.

Викторио е подал жалба срещу жертвата за психически тормоз, но не се знае конкретиката.

Имал е оръжие, тъй като е служител в охранителна фирма и е преминал всички процедури, за да го получи. (Той обаче не коментира дали са недеждни тези "процедури", щом като десетки психари получиха разрешение да носят оръжие.)

Младен Маринов коментира и основната тема в социалната мрежа за таксиметровия шофьор, при който се е качил убиецът с детето. Според излъчен репортаж шофьорът открито казва, че Викторио го е помолил да отведе детето до Районно управление, тъй като възнамерява да се самоубие и да скача от мост, таксиметровият обаче отказва.

Смята се, че ако шофьорът е помогнал на детето, то е можело да бъде спасено. А в социалната мрежа има множество постове към таксиджията за бездушието му.

Ето какво каза Маринов за това: „Гледах и неговото изявление. Все пак е бил под заплаха, не знам как се е развила ситуацията. Трудно може да се прецени в какво състояние е бил, дали да запази собствения си живот, как да прецени ситуацията. Не мога да отговоря дали подлежи на наказателна отговорност. Той в случая е и гражданин и преценява дали е заплашен неговия собствен живот и до каква степен може да помогне на други граждани. Към момента не мога да кажа дали имаме достатъчно основания да търсим от него наказателна отговорност”.

Ето какво разкрива и разказът на шофьора – той е обикалял от квартал на квартал в София, по негова информация, заставен да кара с пистолет, опрян в главата.

„Искаше да ми остави детето, дете на 1 годинка, сега нито мога да го гледам, нито можем да го кърмим”, казва шофоьрът пред Нова телевизия.

При искането от страна на мъжа да закара детето в някое районно, шофьорът отговаря: „Как ще го карам в някое районно, чуждо дете не мога да гледам, извинявай - всичко друго, какво кажеш, ще правим, но дете не мога да гледам”.

Именно тези думи възмутиха обществеността, но според вътрешния министър таксиметровият шофьор може да е реагирал под стрес и няма основания да му се търси наказателна отговорност.
Източник: Флагман


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки