Двойният убиец от София Викторио Александров отвлякъл такси, преди да стреля по детето си


Двойният убиец от София Викторио Александров отвлякъл такси, преди да стреля по детето си
Снимка: бТВ
30 Октомври 2018, Вторник


Все още не са ясни мотивите за тежкото престъпление, чака се и експертиза на кръвната проба за алкохол и дрога

Автор: Десант

26-годишният Викторио Александров, който уби приятелката си и детето си и опита да се самоубие, е заплашил таксиметров шофьор по време на бягството си. Това стана ясно от съвместен брифинг на прокуратурата и СДВР по повод тежкото престъпление, съобщава бТВ.

Градският прокурор Емилия Русинова и шефът на столичните полицаи Ивайло Иванов разказаха пред журналисти хронологията на трагедията. Александров и 23-годишната му приятелка живеели от година и половина заедно, като миналата седмица след скандал той се изнесъл и по-късно подал сигнал срещу нея за упражняване на психически тормоз.

Заради опасения от неговите действия, бащата на младата жена спал при нея и детето през почивните дни. Вчера майката на жената не успяла да се свърже с нея и дошла до апартамента. Никой не й отворил и тя влязла с ключар. Там бил намерен трупа на приятелката на Александров, простреляна с два куршума. Детето го нямало.

В 18,30 полицията получила сигнал за тежкото престъпление и веднага започнала операция по издирването на охранителя. Съдействал и бащата на мъжа. От камерите на входа станало ясно, че Викторио Александров е бил в жилището по обед. Съседите не са чули стрелба, подчерта Ивайло Иванов.

В търсенето бил мобилизиран целият ресурс на СДВР, както и на отряда „Кобра” и специализираните полицейски сили. Предупредени били и служителите на граничните пунктове.

Местонахождението на охранителя станало ясно след сигнал на таксиметров шофьор, който към 19 ч. качил мъжа и детето. Първоначално му било казано да кара от „Хаджи Димитър” към „Надежда”, но след това Александров заплашил водача и му казал да се движи към Благоевград. По-късно променил решението си и поискал таксито да отиде до магазин на „Ботевградско шосе”.

Александров слязъл от колата с дъщеря си в безлюдна местност край Долни Богров. Преди това той споделил с шофьора, че планира да се самоубие, но казал за детето „ще го оставя и Вие ще го предадете на мои приятели”. В крайна сметка обаче бащата останал с малката.

Полицаи със следово куче пристигнали на указаното от таксиметровия шофьор място. Около 23:30 часа се чули два изстрела и униформените веднага тръгнали към изоставена постройка от другата страна на пътя. Там било тежко раненото дете, което по-късно почина от раните си, и охранителят, който е имал само драскотина на главата.

Намерено е оръжието на престъплението - законно притежаван пистолет.

Все още не са ясни мотивите на Викторио Александров, чака се и експертиза на кръвната му проба за алкохол и дрога. От 5 г. е охранител, няма данни да е имал психически проблеми.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки