Изложба разкрива тайния код в българската шевица


Изложба разкрива тайния код в българската шевица
30 Октомври 2018, Вторник


Библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград организира и кръгла маса „Значение и роля на българските шевици в традиционната култура на българите“

Автор: Десант

Кръгла маса „Значение и роля на българските шевици в традиционната култура на българите“ организира Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград.

Събитието е заключително в рамките на проекта „Завръщане към корените”, който се реализира от библиотеката в партньорство с Регионален етнографски музей – Пловдив и НЧ „Никола Й. Вапцаров – 1894” с. Тополово. Срещата с учените започва в 15,30 часа.

От 18,00 ч. ще бъде открита изложбата „Тайният код в българската шевица“. Експозицията провокира зрителя да открие скритата мъдрост и как тя да е от полза за днешните поколения.

В програмата ще вземат участие Клуб за танцово изкуство „Везеница“ и ФФ „Карлък“ – Асеновград.

Има една много важна част от традиционната българска култура, която е устояла през превратностите на историческата ни съдба. Това са българските шевици с техните знаци и символика. Дали тази устойчивост на шевиците през вековете е само заради функцията им на украса или има нещо много дълбоко скрито в тях, като свещено познание, което е предавано от поколение на поколение?

Програмата е част от проекта „Завръщане към корените” финансиран по проект „Читалища”, направление „Читалища: общностно участие и иновации” на Общинска фондация „Пловдив – 2019”.


В категории: Новини , Традиции , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки