Петър Москов: Предпочитам с дърварски език да бъдат защитавани смислени политики


Петър Москов: Предпочитам с дърварски език да бъдат защитавани смислени политики
28 Октомври 2018, Неделя


Българите първо изискваме от министър-председателя, вицепремиерите и министрите да гарантират ефективното използване на нашите пари, а след това красив език, казва бившият здравен министър

Автор: Янко Георгиев

Валери Симеонов е прав, че под натиск в момента се ражда закон, който няма да направи животът на инвалидите по-добър. Той казва истината, виждаме го всички ние и затова му дължим подкрепа.

Ако досегашните 1,5 милиарда лева, които отиват и в момента за хората в неравностойно положение, не са променили качествено битието им, не виждам как това ще стане с допълнителни 150 милиона лева. Колкото до идеята да се изисква със закон от работещите фирми да назначават 20 процента инвалиди, това е абсурд.

Това каза в студиото на бТВ тази сутрин бившият зравен министър Петър Москов. Той даде за пример ситуацията в Бърза помощ, където по сегашните браншови договорености би трябвало 10 процента от санитарите, шофьорите и сестрите, които се отзовават на спешни адреси, да бъдат хора, изкарали инфаркт или с ментални проблеми.

До нищо добро няма да доведе подобно извиване на ръце на работодателите, категоричен е Москов.

Предпочитам с дърварски език да бъдат защитавани смислени политики. Българите първо изискваме от министър-председателя, вицепремиерите и министрите да гарантират ефективното използване на нашите пари в публичните системи, а след това красив език, каза още той.

Да се снимаш в работно време с деца инвалиди за пред медиите, да пуснеш една сълза пред камерите, понеже знаеш, че те снимат – точно в работно време, понеже после имаш друга работа, е популярно, но лицемерно. 

Относно заявената амбиция на ДПС за предсрочни избори той обяви, че „БСП и ДПС са развалената храна на българската политическа витрина. И уточни, че проблемът на ДПС е всяко едно мнозинство, в което ги няма.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки