В община Камено: Храм със 140-годишна история посреща миряни след цялостен ремонт


В община Камено: Храм със 140-годишна история посреща миряни след цялостен ремонт
27 Октомври 2018, Събота


Църквата „Св. Димитър” в с. Тръстиково бе пред разруха, ръка на миряните в селото протегна общинският съветник от НФСБ Иван Кузманов

Автор: Светлана Николова

140-годишната  църква в с.Тръстиково „Св. Димитър” посреща миряни за храмовия си празник след цялостен ремонт. Доскоро храмът се рушеше и имаше опасност службите в него да бъдат преустановени.

Хора в каменското село се опитаха сами да съберат нужната сума за ней-неотложните дейности, но парите не стигнаха. Ръка им протегна областният координатор на НФСБ за Бургас Иван Кузманов. Той дари лични средства – първо над 3000 лева, нужни за стягане на покрива, а след това и над 2 000, които отидоха за подовата настилка.

„ Доста фирми идваха, оглеждаха храма, чертаха, рисуваха, възмущаваха се от състоянието му, но дотам. Явно Светият синод не е предприел някакви действия. Казват само, че ще бъдат ремонтирани паметници на културата. Предприехме дарителска акция в селото, за да започнем някакъв ремонт. Искрено искам да благодаря на Иван Кузманов, който винаги откликва. Църковното настоятелство поде също такава акция от къща на къща”, разказа преди време кметът на селото Иванка Драгова.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки