Борисов: Изпълнихме всичко, което обещахме на хората с увреждания


Борисов: Изпълнихме всичко, което обещахме на хората с увреждания
26 Октомври 2018, Петък


В рамките на демокрацията не мога да забраня на никого да протестира, но това, което правителството прави за хората в неравностойно положение в момента, е в пъти повече отколкото по времето на БСП - така премиерът отговори на въпрос, свързан с искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов

Автор: Десант

"Парламентът прие първия закон за хората с увреждания, върви и вторият. Видяхте и бюджета - там има 150 млн. лева повече. Това, което сме поели като ангажимент, го изпълняваме в срок". Това каза премиерът Бойко Борисов на учебния полигон "Ново село" край Сливен, където наблюдава демонстрации на военното учение "Тракийския меч 2018".

"Между първо и второ четене ще има промени и социалният министър ще отговаря по тази тема. Ние, миналата седмица, когато го нямаше този скандал, искахме отговорността да бъде на по-високо ниво, да се върши работа", каза още министър-председателят.

По повод протестите, които продължават с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, Борисов коментира: "Аз в рамките на демокрацията не мога да кажа на никой да не протестира. Това, което е поето като ангажимент от страна на правителството и парламента, е изпълнено. И това е в пъти повече, отколкото по време на управлението на БСП. Това мога да кажа на тези хора".

За учението "Тракийски меч 2018" премиерът заяви, че за първи път в него участват САЩ и всичките девет балкански държави.

"България води една действително балансирана политика - на мир, на сътрудничество. Пази Боже от терористични нападения и актове. Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата - така и така се дават толкова пари за въоръжаване и заплата, да им вземем допълнителна техника, министърът ще направи списък", добави Борисов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки