Превозващи незаконна дървесина и горски служители влязоха в схватка


Превозващи незаконна дървесина и горски служители влязоха в схватка
Снимката е илюстративна
25 Октомври 2018, Четвъртък


Вижте подробности за екшъна, разиграл се в землището на село Трудовец

Автор: Десант

При проверка в землището на село Трудовец горски инспектори попаднали на нарушители. Те  забелязали лек автомобил без регистрационни табели и направили опит да спрат превозното средство за извършване на проверка, като подали светлинен и звуков сигнал. Водачът на джипа отказал да се подчини и направил опит да напусне мястото на проверката.

Проверяващите обаче тръгнали след джипа и забелязали, че с него се транспортира дървесина. След продължително следване, нарушителят спрял и оказал физическа съпротива с цел възпрепятстване на проверката.

Екипът от горски инспектори потърсил  съдействие от РУ на МВР Ботевград. Те помогнали да се установи самоличността на нарушителите и те са задържани в благоевградското полицейско управение.

Установено е, че са транспортирани 1 пространствен кубик дърва за огрев от габър, като дървесината не е маркирана с контролна горска марка и не е придружена с превозен билет, доказващ законния й произход. Установено е също, че на нарушителите, многократно са съставяни актове за нарушения по закона за горите.

Превозното средство и дървесината са задържани и оставени за съхранение в базата на ДГС Ботевград.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки