Биолог от бургаския музей ще изнесе лекция за отровните змии в България


Биолог от бургаския музей ще изнесе лекция за отровните змии в България
24 Октомври 2018, Сряда


Вижте какво съветват специалистите да правим при среща с опасните влечуги

Автор: Десант

„Отровните змии в България” е темата на лекция. която ще изнесе тази събота, 27 октомври, биологът Божана Рибарова в рамките на образователната програма на бургаския музей.

Популярен факт е, че повечето представители на влечугите, които се срещат у нас, не са отровни. Предмет на лекторията са именно малкото отровни видове, които можем да срещнем сред природата и то само през топлите месеци на годината.

Два от тях - степната усойница и аспидата, дори се смятат вече за изчезнали от територията на страната и не са установявани в продължение на много години.

Биолозите подчертават, че змията не би нападнала човек, ако не бъде раздразнена, и съветват при среща с тези създания просто те да бъдат подминати. Добре е при разходка сред природата хората да носят подходящи обувки и чорапи, а също така да се внимава да не се настъпи влечугото случайно, докато се припича  на слънце.

Лекцията ще се провече в обновения Природонаучен музей в Бургас. Входната такса е преференциална - за възрастни 2 лв., а за учащи и пенсионери – 1 лв.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки