Валери Симеонов: На вота на недоверие ще отидем като коалиционни партньори, не съм сигурен как ще гласува "Атака"


Валери Симеонов: На вота на недоверие ще отидем като коалиционни партньори, не съм сигурен как ще гласува "Атака"
23 Октомври 2018, Вторник




Автор: Десант

На вота на недоверие ще отидем като коалиционни партньори, не съм сигурен как ще гласува Атака. Това каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов след заседание на коалиция "Обединени патриоти", предаде Агенция „Фокус“.

Във връзка с искането на БСП за изслушване на вицепремиера Валери Симеонов утре, 24 октомври, той обясни, че първата точка ще е гласуване на вота на недоверие, а не неговото изслушване.

"Предложението на БСП е за периода 24-26 октомври. Видях искането им до Цвета Караянчева", допълни още Симеонов.

На въпрос дали е сигурен как ще гласува "Атака" на вота, Симеонов обясни, че не е. „Не съм сигурен и как ще гласува „Воля“, не съм сигурен и как ще гласува ДПС“, допълни вицепремиерът.

По отношение на взаимното оттегляне на доверие, Симеонов уточни, че става въпрос за оттегляне на доверието на депутатите от НФСБ към председателството на Волен Сидеров. По думите му това може да се промени на заседание на парламентарна група, която да отсъди и гласува.

„Различни са ситуациите. Ние не отричаме, не искаме да омаловажим участието на "Атака" в тази коалиция, но съгласно нашето коалиционно споразумение, председателството на групата е въпрос на решение на групата, което се взима с мнозинство“, допълни още Симеонов.

На въпрос какво ще се случи, ако от "Атака" продължат да искат неговата оставка, Симеонов уточни, че трябва да има желание за оттеглянето му от страната на Каракачанов и на премиера Бойко Борисов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки