Валери Симеонов призова организаторите на контрапротеста в негова подкрепа да не излизат утре


Валери Симеонов призова организаторите на контрапротеста в негова подкрепа да не излизат утре
23 Октомври 2018, Вторник


Не искам на уличния натиск, от който е потърпевша цяла София през последните месеци, да се отговаря със същия дестабилизиращ държавата почин, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Светлана Николова

Моля, организираният протест в моя подкрепа да не се състои, благодаря на организаторите - чувствам се достатъчно уверен. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в изявление в Министерски съвет преди минути. На извънреден брифинг той благодари на всички организации и сдружения, които организираха мининг в негова подкрепа, насрочен за утре, 24 октомври, от 10,00 ч.

В протеста участие бяха заявили Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива, с председател Иван Кашилски, Национално гражданско сдружение "Българска домашна ракия", с председател Андон Андонов, Националното обединение на младите фермери в България, асоциациите „Да останат хора в България“ и „Здравословно хранене на децата“,  асоциация на автомобилистите в страната, работодателските организации и мн. др., които продължават да изпращат писма за подкрепа на Валери Сиемеонов.

Вицепремиерът благодари на всички тях и ги призова да не излизат утре. Не искам на уличния натиск, от който сме потърпевши всички ние през последните месеци, да се отговаря със същия почин. 

"Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, заяви още Сименов.

Вицепремиерът посочи, че всичко това е свързано с промяна на движението. „Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това“, допълни още вицепремиерът.

Той потвърди, че е готов да подаде оставка, ако тя бъде поискана от двамата му партньори в малката коалиция на Обединени патриоти. Лидерите на трите парти НФСБ, ВМРО и Атака се събират на коалиционен съвет в 16,00 часа. Имайте търпение дотогава, призова присъстващие медии Валери Симеонов.

„Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Ще продължавам да казвам истината и занапред“, каза той.

По време на брифинга Валери Симеонов разобличи фалшива информация за "изявление", направено от неговия син и разпространена от два сайта. Заявявам, че това не отговаря на истината, категоричен е вицепремиерът. Той добави, че е предприел стъпки за издирване на собствениците на въпросните "сайтове", които да си понесат съдебната отговорност.  


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки