Образувано е досъдебно производство по случая с блъснатата на пешеходна пътека майка с бебе


Образувано е досъдебно производство по случая с блъснатата на пешеходна пътека майка с бебе
19 Октомври 2018, Петък


47-годишният водач е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР

Автор: Десант

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за нарушаване правилата за движение при управление на моторно превозно средство и причиняване по непредпазливост на телесни повреди на 34-годишна жена. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив.

От там уточняват, че инцидентът е станал на пешеходна пътека.

От прокуратурата припомнят, че на 18 октомври, около 12,10 ч., е бил подаден сигнал на тел. 112, че в  Пловдив, на кръстовището между ул. „Съединение“ и ул. „Недялка Шилева“, автобус от градския транспорт, управляван от 47-годишен водач, при ляв завой, е блъснал на пешеходна пътека 34-годишна жена, бутаща бебешка количка с дете.

Вследствие на възникналото произшествие на пострадалата са причинени фрактури и травми по тялото, като тя е настанена в болница за лечение. Не са констатирани наранявания по детето. 

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив. Към момента се изясняват обстоятелствата по случая.

Извършени са оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели,  назначена е автотехническа експертиза и др., които да установят с точност механизма на настъпване на пътнотранспортното произшествие. 47-годишният водач е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. 

Той не е осъждан. Тестовете с техническо средство за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Срокът за разследването е двумесечен.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки