Шефът на БТА с наложена мярка за неотклонение


Шефът на БТА с наложена мярка за неотклонение
Снимка: Дневник
19 Октомври 2018, Петък


Максим Минчев е обвинен в престъпления по служба

Автор: Янко Крумов

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийска градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Максим Минчев - генерален директор на Българска телеграфна агенция (БТА) за престъпление по служба - сключване на неизгодна сделка.

Той е предаден на съд затова, че в периода от 08.02.2016г. до 10.01.2017г., в гр. София, в условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, съзнателно е сключил две неизгодни сделки и от това са произлезли значителни вреди за БТА в общ размер 93 584,64 лева, се казва в съобщение от пресцентъра на прокуратурата. 

Предмет на сделките било предоставяне на реклама и информационни услуги от страна на БТА срещу извършена услуга за нуждите на агенцията - предоставяне на трапезна вода на цени, надвишаващи средните пазарни в пъти.

При избора на доставчик на минералната вода не били прилагани обективни критерии, които да обосноват вземане на пазарноориентирано управленско решение във финансов интерес за Агенцията. Не било осъществено проучване на пазара, и не били провеждани  обществени поръчки, въпреки наличието на предпоставките за това.

Спрямо Минчев е определена мярка „подписка“.

Ако бъде признат за виновен Максим М. може да получи наказание от една до шест години „лишаване от свобода“ като съдът може да постанови лишаване от право да се заема определена обществена или държавна длъжност.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Четиво
20.10.2018 07:21:27
0
0
Отчет по задача : Медицински изменения в черния дроб, бъбрека и белия дроб, при мищки, хронично експонирани на атмосферно замърсяване в... България и София. Възложител ...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки