Народните представители от НФСБ се срещнаха с ръководството на Българския лекарски съюз


Народните представители от НФСБ се срещнаха с ръководството на Българския лекарски съюз
18 Октомври 2018, Четвъртък


Обсъдени бяха новите предложения за здравно осигуряване и други въпроси от реформирането на системата

Автор: Десант

Депутатите от Националния фронт за спасение на България, заедно с техни колеги от „Обединени патриоти“, се срещнаха в Народното събрание днес с ръководството на Българския лекарски съюз. Обсъдени бяха както новите предложения за здравно осигуряване, така и други въпроси от реформирането на системата.

„Има сериозно съвпадение между визията на БЛС и нашата програма – на НФСБ като част от „Обединени патриоти“ и на управляващата коалиция“, заяви след срещата зам.-председателят на здравната парламентарна комисия и депутат от НФСБ Георги Колев.

От Лекарския съюз са изразили подкрепа за една от тезите, залегнали в програмата на НФСБ – тази за ранната диагностика. Това, по мнението на участниците в срещата, ще излезе по-евтино като процес и за Здравната каса, и за пациентите, и ще подобри лечебния процес.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров нарече разговорите с народните представители от „Обединени патриоти“ конструктивни.

По думите му в Лекарския съюз гледат на предложенията за реформа в здравното осигуряване – въпрос, също обсъден на срещата, като на старт на разговорите за оптимизация на здравната система у нас.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки