Ще чистят опожарените зали на Студентския дом в София


Ще чистят опожарените зали на Студентския дом в София
18 Октомври 2018, Четвъртък


Това става 17 години след тежкия пожар в сградата, строена през 1933 г.

Автор: Десант

17 години след тежкия пожар, унищожил сцената на Студентския дом в сърцето на София, на която поколения творци са направили първите си стъпки, по инициатива на Националното представителство на студентските съвети и с подкрепата на студентските организации и състави към Дома, се подема кампания по възстановяването на унищожените зали и пространства за академично творчество.

С тази цел преди време бе създаден идеен проект за тяхното възстановяване, изготвен от екип студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия.



Сега, на 20 октомври  от 9,30 ч. се събират доброволци, които ще почистят опожарените и неизползваеми днес помещения. Студентите призовават всеки желаещ да се включи в тяхната акция.

Студентският дом е създаден през 1933 г. като обществена институция с неоспорим принос в културното развитие на страната през изминалите десетилетия. Студентският дом е построен със солидарните усилия на всички студенти, на университетски преподаватели и на и дейци, за да се осъществи една дългогодишна идея- българските студенти да имат свой дом.

Днес, Националният студентски дом по статут е юридическо лице към Министерството на образованието и науката, в ПМС №65 от 13 март 2010 г. изрично е казано, че той „организира и подпомага дейности на студентите в областта на изкуството, културата, образованието и науката”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки