Терористична атака в Крим: Бомба в колеж уби най-малко 18 души


Терористична атака в Крим: Бомба в колеж уби най-малко 18 души
17 Октомври 2018, Сряда


Повечето от жертвите са тийнейджъри

Автор: Десант

Взривно устройство, пълно с шрапнели, избухна в Политехническия колеж в Керч, град в източната част на Кримския полуостров. Загиналите са най-малко 18, а ранените - поне 50. Повечето от жертвите са тийнейджъри.

Малко след разпространението на новината властите заявиха, че експлозията е терористичен акт. Заподозреният за жестокото престъпление е 18-годишният Владислав Русляков. Той е ученик в четвърти курс в колежа.

След атаката той се е самоубил. Тялото му е намерено в библиотеката на втория етаж. За него е изестно, че на 8 септември получава разрешително за притежание на оръжие, а преди няколко дни си купува около 150 патрона. Мотивите за действията му все още не са установени.

Взривът избухнал в трапезарията на учебното заведение. Според директорката маскирани нападатели отваряли вратите на стаите на втория етаж и стреляли с автомати на посоки.

Всички училища в района са евакуирани. На мястото на експлозията веднага пристигат служители на Федералната служба по сигурност, както и осем екипа на спешната помощ. Изпратен е и самолет Ил-76 на руското Министерство на извънредните ситуации, с който пристигат още лекари и се доставят медицински средства.

По случая е образувано углавно дело, а с разследването се заеха експерти на Централния следствен комитет на Русия, които имат опит с терористични актове.

В колежа работят специалисти по взривна техника, а след това ще влязат и следователите, които ще огледат мястото непосредствено в епицентъра на взрива. Разпитват се свидетели и очевидци, изучават се видеозаписи от камерите за наблюдение.

В руската Държавна дума депутатите запазиха минута мълчание в памет на загиналите. Властите в Крим обявиха тридневен траур.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки