Прокуратурата започна разследване за инцидента в завод "Арсенал"


Прокуратурата започна разследване за инцидента в завод "Арсенал"
Снимка: actualno.com
17 Октомври 2018, Сряда


Незнание или немарливо изпълнение на занятие е предизвикало локалния взрив тази сутрин в завод 3, цех 120 на казанлъшкия военен завод

Автор: Десант

Днес, 17 октомври, около 8,45 часа, в цех в Завод №3 на „Арсенал“ АД –Казанлък, в резултат на запалване на барутна маса, е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове.

Пострадали са шестима работещи в цеха, като петима от тях са получили фрактури и други по-леки наранявания и са настанени за лечение в болници в Казанлък и Стара Загора, аедин е прегледан и освободени за домашно лечение. Шестимата са в съзнание, контактни и няма непосредствена опасност за живота им. Най-тежко пострадалият е Димитър Дългъчев, на 23 години, с гръдна травма. Той е в болница в Стара Загора.
 
Комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на Полицията в Стара Загора, заяви, че полицията има готовност да осигури трасета, ако се наложи транспортиране на пострадал към София или друга болница.

В момента се извършва оглед на местопроизшествие и се изземват следи, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи – балистични, медицински, технически и др. процесуално-следствени действия.

Окръжната прокуратура в Стара Загора започна разследване по чл. 134 от Наказателния Кодекс за трудова злополука с причинени средни телесни повреди, на повече от едно лице, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Това съобщават официално от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Оттам уточняват, че под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършва разследване за престъпление по чл. 134 ал. 3 във вр. ал.1 т.1 от Наказателния кодекс, по повод инцидента тази сутрин, минути преди 9 часа в завод 3, цех 120 на "Арсенал" Казанлък.

Пред журналисти Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора уточни, че тепърва започва оглед на местопроизшествието за изясняване на причините, довели до инцидента.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки