НФСБ: Волен Сидеров защитава единствено и само интересите на Русия


НФСБ: Волен Сидеров защитава единствено и само интересите на Русия
Снимка: Канал 3
17 Октомври 2018, Сряда


Това е една от основните причини, поради които депутатите от Националния фронт свалиха днес зовериоето си от лидера на Атака като председател на парламентарната група

Автор: Десант

Повод за снемане на доверието ни към Волен Сидеров са поредните лъжи и клевети, които вървят от вчера по неговата телевизия. Това обяви зам.-председателят на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин Касабов, който е и зам.-шеф на парламентарната група на „Обединени патриоти”.

„Става въпрос за поредица от лъжи и действия на Волен Сидеров срещу „Обединените патриоти”, срещу голямата коалиция и срещу България. В крайна сметка неговите интереси са да защитава единствено и само интересите на Русия. Неговите интереси са да работи срещу България и в никакъв случай това не е патриотизъм”, обяви Касабов, цитиран от Флагман.бг.

Седмината депутати на НФСБ - Валентин Касабов, Борис Ячев, Христиан Митев, Петър Петров, Славчо Атанасов, Георги Апостолов и Росен Живков, направиха изявление в кулоарите на парламента след решението да снемат доверието си от Волен Сидеров като председател на парламентарната група.

„Той няма как да води листата ни на евроизборите”, заяви още Валентин Касабов.

Борис Ячев каза от своя страна: „За съжаление до разговора за евроизборите така и не се стигна поради тези непремерени действия и клевети по адрес на представители на НФСБ. Ние бяхме готови да проведем този разговор и помните – имаше изявления на г-н Валери Симеонов, че до месец НФСБ ще реши и ще даде отговор как и по какъв начин ще участва в европейските избори. Сега в момента сме в ситуация, в която този въпрос не стои поне пред нас.”

След въпрос дали се разпада парламентарната група, Валентин Касабов отговори: „Засега не”.

Борис Ячев припомни, че Волен Сидеров е направил поредица от атаки срещу представители на правителството, което довело до решение на политическия съвет на коалицията от 11 септември, което е представлявало примирие.

Сега обаче Сидеров за пореден път нарушил това решение, като отправил клевети спрямо Валери Симеонов и Цветан Цветанов, като например, че те са били защитници на Истанбулската конвенция.

„Не можем да приемем и клеветата, че Валери Симеонов и вицепремиер на Сорос – нещо, което върви по телевизия „Алфа”, добави Борис Ячев.

Според него целта на Сидеров е „провокация, разбиване на парламентарната група и разбиване на управляващата коалиция”.

„Ние заявяваме, че коалицията е стабилна, що се отнася до народните представители от НФСБ, г-н Валери Симеонов. Нямаме намерение нито да напускаме коалицията, нито да напускаме парламентарната група. Ако някой не е съгласен с действията на парламентарната група и с позициите на представителите на „Обединени патриоти” в изпълнителната власт, негово право е да си търси друго политическо поприще”, обясни Борис Ячев.

Следващата стъпка според него е да се събере коалиционен съвет и да се обсъди председателството на Волен Сидеров. От НФСБ щели да поискат официално оставката му.

Вчера имало заседание на парламентарната група, но Сидеров отсъствал. Депутатите не са го виждали отдавна.


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
PRAVILNO
17.10.2018 13:02:56
0
0
I NA D.P.S.,NO PATRIOTI4NATA IDEJ,MOZE DA SI MINE I BEZ NEGO!V PARTIJ,,ATAKA,,IMA DOSTATA4NO DRUGI
4ITAVI XORA I PATRIOTI,KOITO DA GO ZAMESTJT!
1
PRAVILNO
17.10.2018 13:02:53
0
0
I NA D.P.S.,NO PATRIOTI4NATA IDEJ,MOZE DA SI MINE I BEZ NEGO!V PARTIJ,,ATAKA,,IMA DOSTATA4NO DRUGI
4ITAVI XORA I PATRIOTI,KOITO DA GO ZAMESTJT!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки