Събраха между страниците на книга съкровищата на България


Събраха между страниците на книга съкровищата на България
Снимки: ИК "Световна библиотека"
14 Октомври 2018, Неделя


Вижте какво може да се научи от богато илюстрираното издание

Автор: Десант

ИК "Световна библиотека" издаде неотдавна една уникална книга - албумът "Съкровищата на България". Негов автор е известният ахреолог и директор на НИМ доц. д-р Бони Петрунова.

Албумът представлява невероятна възможност читателите да се запознаят подробно с най-значителните ни 29 съкровища от праисторията до ХIV век. Книгата съдържа и прецизни художествени възстановки, които показват какво е било тяхното предназначение.



Богато илюстрираното издание разкрива тайните на най-значимите съкровища, намерени не само на територията на днешна България, но и в земите, владени преди векове от българските канове.

Читателите ще открият между страниците му мистерията на най-старото злато на света, шедьоврите на тракийските златари, гробните дарове на кан Кубрат, съдовете на кан Аспарух, златните колани на прабългарите, първата българска златна монета...



От книгата може да се научи повече за върховните икономически и художествени постижения на обществата, които са обитавали териториите на българската държава от праисторическата епоха до залеза на Второто българско царство.

Любознателните читатели ще разберат и къде може да се видите днес артефактите, за които става дума в албума.


В категории: История , Добри Вести , Археология

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки