Ето кои са новите рали шампиони на България


Ето кои са новите рали шампиони на България
Ключови думи: шампиони, рали, България
14 Октомври 2018, Неделя


Мирослав Ангелов и Недялко Сивов записват имената си в историята редом до тези на Илия Чубриков, Димитър Илиев и Крум Дончев като единствените българи с победа в най-престижното родно автомобилно състезание

Автор: Десант

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) са новите рали шампиони на България след победата си в едноименното рали. Така двамата записват имената си в историята редом до тези на Илия Чубриков, Димитър Илиев и Крум Дончев като единствените българи с победа в най-престижното родно автомобилно състезание.

Втори в рали „България“ останаха основните им конкуренти за титлата Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2), а трети – с равно с тях време - Христо Атанасов и Марин Иванов (Citroen C2).

Сутринта на първото минаване на SS8 Бялата вода Ангелов и Сивов взеха 14,5 сек пред преследващите ги Димитър Илиев и Крум Дончев (Mitsubishi Lancer Evo 9), като увеличиха преднината си пред тях на 53,8 сек. На следващото минаване завърналите се в спорта шампиони отпаднаха поради проблем в двигателя, а Skoda Fabia R5 отново спечели отсечката. В оставащите два етапа около Аладжа манастир новите шампиони караха предпазливо и не желаеха да допускат рискове.

„Изключително доволен съм от победата и като цяло от сезона. Пристигнахме тук мислейки само за шампионата, така се получи, че спечелихме и състезанието. Сутринта дадох газ и взехме 15 сек на Крум и Митко, след това върнахме малко и се пазехме. Разбира се, на обратния завой на Виница се раздадохме пред публиката. Беше ми много трудно да се сдържам, защото този автомобил не се кара лесно бавно. Обаче асфалтът е много хлъзгав и нямаше смисъл от рискове. Научих си урока от Сърбия. Там научих най-много за целия сезон. Не само с отпадането, а като отсечки, като поведение на колата, също така се сравнихме с реална конкуренция със същата кола.

В началото на сезона не разкривахме истинския потенциал на автомобила, изучавахме го, след това на Сливен показахме, на какво е способен. Все още е рано да говорим за следващата година, но ще искаме повече състезания в чужбина с голяма конкуренция. Благодарим на спонсорите ни и специално на „Еуратек“, официален представител на Skoda, за подкрепата“, коментира Мирослав Ангелов след финала.

Екипажът ще участва в оставащите два кръга от рали-спринт шампионата във Видин и Сливен. В първия кръг Ангелов и Сивов триумфираха в Дряново, което бе и първото им състезание с този автомобил.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки