Апарат, произвеждан в Пловдив, прави революция във физиотерапията


Апарат, произвеждан в Пловдив, прави революция във физиотерапията
Снимка: BTL Industries
14 Октомври 2018, Неделя


Уредът BTL Super Inductive System се използва от топ спортисти като футболистите на "Реал Мадрид" и боксьора Владимир Кличко

Автор: Десант

На 16 октомври (вторник) от 10:30 ч. в завода на BTL Industries в Пловдив пред журналисти ще бъде направена ексклузивна демонстрация на апарата BTL Super Inductive System – медицински уред за провеждане на високоинтензивна магнитотерапия.

Технологията се базира на електромагнитно поле с висок интензитет, което повлиява благоприятно върху човешките тъкани. Терапевтичните ефекти, до които води терапията, са облекчаване на болката, заздравяване на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация.

Дизайнът на бобината в апликатора позволява провеждането на безболезнена и комфортна терапевтична процедура, дори при използването на честота от 150 Hz и интензивност от 2.5 Т. Впечатление прави и вградената охлаждаща система, която позволява апаратът да се използва за по-продължителни терапии – дори при пълно натоварване.

Апликаторът и неговата 6-ставна високоподвижна „ръка“ са изработени до последния детайл, за да позволят на всеки специалист да провежда на най-различни видове терапии, на всяка част от тялото на пациента.

Фокусираното електромагнитно поле, излъчвано от апликатора, гарантира прецизното таргетиране на проблемната зона по време на терапията и достигането до зони, които са разположени дълбоко в тъканите, благодарение на неговата мощ, достигаща 2.5 T.

Широкото честотно поле на BTL Super Inductive System прави високоинтензивната магнитотерапия приложима при третирането както на остри, така и на хронични болкови състояния.

За да донесе високоефективно лечение, при разработката на апарата са залегнали теориите за повлияване на болката (pain control theories), всяка от които използва различен честотен сектор. Ето защо терапевтичните серии със SIS водят до моментално облекчаване на болката – без значение дали тя е хронична, или остра. Резултатите свидетелстват за нейното намаляване след 5 до 10 терапии с BTL Super Inductive System.

Мобилизацията на ставите се постига чрез множество повторяеми мускулни контракции в областта на ставните капсули. Контракциите причиняват леко разместване на ставните повърхности една спрямо друга, като в резултат блокадата се освобождава и ставата възвръща нормалното си движение.

Високоинтензивното магнитно поле подобрява циркулацията на кръвта в засегнатата област и подпомага формирането на васкуларна тъкан и хрущялен калус. Вследствие се предизвиква прогресивна минерализация и костно ремоделиране.

Взаимодействието на електромагнитното поле с невромускулната тъкан резултира в нервна деполяризация и мускулна контракция. Чрез предварително зададени честотни параметри на стимулацията се постига укрепване на отслабени мускули и/или мускулни групи.

Чрез действия върху мускулния тонус на спинално ниво пък се постига инхибиране на спастичните мускули. Този механизъм се използва за третиране на двигателни увреждания, при които е налице спастицитет.

BTL Industries е сред водещите международни компании в сферата на разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура. Тя се развива успешно и на българския пазар, като предлага високотехнологична медицинска техника в 3 основни направления: Физиотерапия, Кардиология и Естетична медицина.  Продуктите на "БТЛ Индъстрийз" са отличени с много награди за иновативност и принос за развитието на медицината в световен мащаб.


В категории: Новини , Здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки